Βιογραφικό

ELENI SAKALI

Σπούδασε Art & Design στην Nuova Academia di Belle Arti στο Μιλάνο. Οι σπουδές της στην ΝΑΒΑ της έδωσαν την δυνατότητα  να έρθει σε επαφή με Διεθνή συνδέσμους Ιδρυμάτων Τέχνης αντλώντας γνώσεις στο Art & Design από ένα πλήρες φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις Καλές Τέχνες και την Διακόσμηση. Μέσω μιας avant-garde του διδακτικού προσωπικού σε διεθνές επίπεδο, της έδωσαν την ευκαιρία για λεπτομερή μελέτη και εξειδίκευση στο χώρο της τέχνης, καθώς και την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την έμπνευση της Ελένη Σακαλή και τους δημιουργικούς της ορίζοντες.

Η διαμονή της στο ιστορικό Νavigli και το Como κατά την διάρκεια των σπουδών της την έφερε κοντά σε ένα διαφορετικό πολιτισμό και μια άλλη  κουλτούρα. Γοητευμένη από την Βόρειο Ιταλία  έδωσε αρκετές  παρουσίες της  συμμετέχοντας  σε εκθέσεις  ζωγραφικής. Συνεργάζεται με αρκετούς Οίκους στο  Ιταλικό design  φέρνοντας  στην Ελλάδα την φινέτσα και το διαχρονικό…style. Kάθε βήμα της φέρνει και μια διαφορετική προσέγγιση στην Τέχνη και την Διακόσμηση.

Στην εικαστική της πορεία δημιούργησε την Time of Art gallery που από το ξεκίνημά της ήθελε να την γνωρίζει το κοινό σαν πόλο έλξης πολιτισμού & τέχνης. Ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης πού ό φιλότεχνος θα μπορεί με μια επίσκεψη να δει όλο το φάσμα της Ελληνικής και ξένης κουλτούρας. Άλλωστε κάθε έργο θεωρεί πως κρύβει μέσα του, μια μεγάλη ή μικρή ιστορία που καλείται νά τήν ανακαλύψει το πάθος του συλλέκτη ή του φιλότεχνου.

Δεμένη άρρηκτα εδώ και χρόνια με την σαγηνευτική γοητεία της τέχνης η Ελένη Σακαλή ως εικαστικός και interior designer παρουσιάζει με αμείωτο πάθος εικαστικές δράσεις στην Time of Art gallery που αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο δημιουργίας, δράσης και επικοινωνίας στην τέχνη και τον πολιτισμό. Στα πλαίσια των εικαστικών της αναζητήσεων apriori  o ιμπρεσιονισμός  ως καλλιτεχνικό ρεύμα την οδήγησε στα ζωντανά και λαμπερά χρώματα και τις συνθέσεις σε εξωτερικούς χώρους συχνά υπό ασυνήθιστες οπτικές γωνίες, ως επίσης την έμφαση στην αναπαράσταση του φωτός.

Αποτυπώνει την άμεση εντύπωση (impression) που προκαλεί ένα αντικείμενο είτε στο design είτε στην ζωγραφική. Η εικαστική της προσέγγιση οδηγείται ελευθέρα έτσι ώστε στην παλέτα της ανακατεύοντας την φαντασία  με τα χρώματα αφιερώνει πινελιές δημιουργώντας έργα αγγίζοντας την μοντέρνα  Τέχνη, τον Συμβολισμό, τον Ρομαντισμό, τον Υπερρεαλισμό και τον Κυβισμό. Αναζητώντας την ποιότητα της ζωής προσδιορίζει το Signature style της σεβόμενη την αρμονία, εξετάζοντας το παρελθόν  και τον πολιτισμό  του  χώρου στον οποίο δημιουργεί κάθε φορά.

Στο φάσμα των χώρων που έχει επιμεληθεί εκτός από τις κατοικίες η απλά διαμερίσματα περιλαμβάνονται και ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ακλουθώντας την φιλοσοφία “TURN KEY SOLUTIONS” της TIME OF ART. Συνεργάζεται με γνωστούς Αρχιτέκτονες δημιουργώντας ένα συνδετικό κρίκο του Art & Design με την Αρχιτεκτονική δομή του κάθε χώρου.

error: Content is protected !!